Wysłany: 2011-05-21, 15:10 [problem] Counter Strike 1.6 - zawiesza PC
Witam
Lubię sobie po grać w cs-a , ale po jakiś 15- 30 minutach grania cały PC mi się zawiesza i nie reaguje pomaga tylko restart , reinstalowałem grę i steam nic nie pomogło więc może wy pomożecie .
Gram na ustawieniach :
1920x1080 32bit OpenGl
PC :
Procesor : Intel Core i7 2600K
Płyta Główna : Asus P8P67 PRO Rev. 3.0
RAM : GoodRam 2x4GB
Karta Graficzna : Vertex3d HD 6950 2 GB
Zasilacz: XFX XXX 650W Modular
HDD : Samsung 1TB 32MB Cache F3
System: Windows 7 x64
1. Sprawdz i monitoruj temp. grafiki i procesora. Sprawdz czy podczas gry nie jest za wysoka
2. Jesli masz mozliwosc - sprawdz, czy watraki na procku i grafice pracuja poprawnie
3. Zagraj w inna dosc wymagajaca gre i sprawdz czy rowniez sie komputer zawiesi
4. Jesli podkrecales cokolwiek - skrec na domyslne ustawienia
5. Proponuje puscic zapetlonego Benchamrka (3dmark 2005, Vantage) - komp dostanie po tylku
Obstawiam na problem z prockiem lub grafika (i nie wykluczone iz posrednio z zasilaczem)
_________________ Nie kłóć się z debilem ! Sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem !
1. Temperatury są w porządku
2. Wiatraczki chłodzenia grafiki i procesora są również ok ( PC ma dopiero jakieś 3 miesiące więc uszkodzenia hardware raczej nie występują )
3. Gram obecnie w kil;ka nowych gier i problemy z zawieszaniem nie występują
4. Nie bawiłem się w OC ponieważ na razie nie ma takiej potrzeby
5. nie widzę potrzeby sprawdzania kompa jeżeli na nowszych grach jest wszystko ok, ale nie zaszkodzi sprawdzić
Ja na twoim miejscu zmienił bym rozdzielczość Cs'a na 800x600 32bit OpenGl
Zobacz czy coś się zmieni ale wydaje mi się że karta graficzna nie nadążą ale jak na innych grach jest Ok to nie mam pojęcia ale spróbować nie zaszkodzi
Pozdro
Angelix
_________________ Myślisz że wszystko jest możliwe?
To trzaśnij drzwiami obrotowymi! :D
Dzięki Rockford, oraz Angelix, za pomoc , myślę że poradziłem sobie z problemem zmieniłem tryb wyświetlania z OpenGl na DirectX i problem znikł.
Pozdrawiam i życzę dużo fragów