Pomógł: 3 razy Wiek: 24 Dołączył: 28 Sty 2010 Posty: 400 Skąd: on jest?
Wysłany: 2011-04-14, 23:54 Hosting serwera only dd2
Nie wiem czy ten temat coś pomoże ale należy coś z tym zrobić. Jak wszyscy wiedzą hosting postawiony jest we Francji, przez co strasznie laguje... . Nie wiem Proba zagadaj z malitkiem może istnieje możliwość przeniesienia tego hostingu lub co lepsze postawienie serwera na innym??? Nie chce, zresztą nie tylko ja żeby temat ponownie był zlekceważony lub zignorowany powodem " to jest tani hosting". Serwer dd2 cieszy się dużą popularnością wśród graczy; panuje tam miła atmosfera i jest w miarę ogarnięty, ale prawie codziennie serwer kilkanaście razy w ciągu dnia laguje w taki sposób, że nie da się przez dłuższy czas bez problemowo pograć. Na przykład dzisiaj przechodził sam siebie: pingi dochodziły do 500, padał co jakiś czas, ludzie wychodzili i ogólnie niemiło było.. Po prostu zwracam się z PROŚBĄ by nam wszystkim grało się lepiej.
Podpiszcie się jeśli uważacie, że jest to koniecznością i pierwszorzędną sprawą dotyczącą Serwera DD2 ONLY
_________________ One place, One Live, One SUNRISE One place, One Live, One SUNRISE One place, One Live, One SUNRISE
Ostatnio zmieniony przez choryy 2011-04-14, 23:58, w całości zmieniany 1 raz
Wiadomo, że lepiej gra się gdy CS chodzi płynniutko, ale to nie zależy od nas.
Odkąd tu gram pierwszy raz widziałem coś takiego i z 20 graczy zrobiło się 8. Jeżeli to coś da to ,, podpisze się pod petycją ''.
Kiedy w cs'a grałem trochę poważniej to sponsorowała nas między innymi niejaka firma pifpaf , która stawiała nam za darmo servery. Myślę, że nie było by problemem uruchomienie paru kontaktów z przeszłości i załatwienie po baaaaardzo promocyjnej cenie serverów właśnie u nich, tylko że zbytnio nie jestem na czasie z tymi firmami i nie wiem czy pifpaf to dalej taka jakość jak parę lat temu.
Ostatnio zmieniony przez NestEa[t] 2011-04-15, 00:28, w całości zmieniany 1 raz
Jeden z najbardziej obleganych serwerów central-shota, więc większa inwestycja(nie przesadzajmy, bo nie są to kolosalne sumy, tymabardziej że zwracają się) nie byłaby głupim pomysłem. Podpisuję się pod Chorym, bo jak na dzień dzisiajszy serwer ledwo daje rade.
Ostatnio zmieniony przez GoQnew 2011-04-15, 12:13, w całości zmieniany 1 raz
Ja także podpisuję się pod tym tematem.Serwer czasami chodzi płynnie ,lecz często dzieje się tak ,jak wspomniał chory-nie da się grać.Jednak jak wszyscy widzą kilka serwerów zostało na razie wyłączonych z racji tego,że koszty są zbyt duże ,a mało jest pieniędzy.Postawienie serwa na nowym hostingu pewnie też będzie trochę kosztowało (opłacenie starego,wpłacenie na nowy).Pewnie Malitek będzie chciał najpierw uporządkować pozostałe rzeczy ,które nie zostały zrobione ,ale jak wspomniał chory -na dd2 gra najwięcej osób i przydałoby się zacząć od tego serwera.Jak brakuje pieniędzy to można przecież zrobić tak, by gracze i użytkownicy mogli wpłacać pieniądze sms'em albo przelewem z własnej woli ,zawsze znajdą się dobre dusze.
______
$EURO$ , bardzo dobry pomysł!
_________________ My ShooT 4 You!
<3
Ostatnio zmieniony przez Dyksa15 2011-04-15, 14:03, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 19 Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 170 Skąd: Wieliczka
Wysłany: 2011-04-15, 13:58
Obecny serwer DM zamienić na DD2. Koniec problemu.
_________________ O jak dobrze być pierdolniętym w głowę.
Patrzeć na czarno biały świat, widzieć tylko tą lepszą połowę.
Gdy wokół ludzie normalni, nie pozwolę szarą normalnością się nakarmić...
Też pomysł Euro, ale można również spróbować poszukać sponsora. Przy tylu wejściach na forum i tylu graczach nie powinno sprawić to większgo problemu. Troche czasu i chęci.
Ja w szczególności jako admin tego serwera podpisuję się pod tym. Tak jak Chory wspomniał na serwie gra dużo ludzi. Prawie zawsze jest pełny i zawsze jest spychany na sam koniec. Może lepiej zająć się serwerem na którym gra bardzo dużo ludzi, a nie serwerem który praktycznie jest pusty(DM).
Malitek prosimy bardzo o wypowiedź.
_________________ "Pieniądze są po to, by o nich nie myśleć"
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Zapraszam na only dust2 !!!
rękoma i nogami się podpisuje:)na czasie robię wypad do niemiec, ale po powrocie chętnie sie dołożę do tego pomysłu pod warunkiem, ze serwerownia będzie jeszcze funkcjonować