Witam gram na tym serwie od niedawna. I chciałbym by zrobiono tak, że nie da się zabić swoich bo jak dla mnie jest to bez sensu walniesz kogoś niechcący i już masz bana na 120min lub więcej.Na innych serwach już to jest.
Ci którzy są za niech piszą.Pozdrawiam
To jest serwer TP, i bardzo dobrze ze ff jest włączone jezeli walniiesz przez przypadek , i zabijesz to nie dostaniesz bana. Bana możesz dostać dopiero , za trzecim razem kiedy zabijesz swojego , a chyba jak idziesz to widzisz na radarze , niebieski kwadracik, to już wiesz , ze stoi tam twój. Friendly fire , ma zostać bo potem będziesz prosil zeby zlikwidować ranking , rash. I zrobi się z tego 4fun lub jeszcze jakis inny serwer.
Pozdrawiam :)
Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 202 Skąd: mam wiedzieć ?
Wysłany: 2011-01-15, 09:09
Jak zauważyłeś drogi kolego jest to serwer Team Play. Obowiązują na nim inne zasady niż na innych, mniej rozwijających serwerach ( chociaż Public TP, nie ma nic wspólnego z rozwijaniem) takich jak np. Diablo,Zombie itd.
Opiszę Ci po krótce, czym on się powinien charakteryzować:
1. Odpowiednio skonfigurowanymi granicami raszu, które ograniczają zapędy graczy, którzy przyszli z FFA i grają na "hurra" do przodu lub tacy, którzy mają bardzo mały staż w counter'ku i nie wiedzą o co tak na dobrą sprawę chodzi na TP.
2. Friendly Fire. Czyli to, o co zabiegasz, aby zostało zniesione. Już Ci odpowiadam, dlaczego Twój pomysł jest (nie używając wulgarnych słów) idiotyczny. TP, zostało stworzone po to, aby szlifować swoje umiejętności grania zespołowego, tak jak robi się to w ligach, turniejach, CW, ESL, GB czy też nawet MiXach. Jak mam nadzieję wiesz, w wymienionych przeze mnie "turniejach"opcja "ff" jest włączona, ponieważ opiera się na tej samej polityce gry zespołowej. Zakłada ona, że nikt nie jest tak upośledzony, że będzie ciągle strzelał po swoich - chociażby przypadkiem.
3. Na serwerze zakazuje się też tzw. LAMIENIA. Jeśli ktoś nie radzi sobie z grą, biega bez celu, krzyczy przez mikrofon, czy też celowo atakuje swoich zawodników, wówczas jest usuwany z serwera w odpowiednim dla występku(ów) zakresie czasowym.
4. Coś, co na TP jest bardzo ważną sprawą, to bezwzględny przymus wykonywania celów mapy. Możliwe jest zachowanie broni w sytuacji 1vs10, ale jeśli ktoś robi to ciągle albo nie umie położyć/rozbroić paki, również zostaje banowany/kickowany.
To taki krótki czteropunktowy opis serwera TP. Oczywiście można wymieniać dalej czym on się charakteryzuje, ale myślę, że dla Ciebie wystarczy. Nie będziesz musiał zakładać bezsensownych tematów, w których będziesz prosił o coś, co jest absurdalne. Nie chce prowadzić zbyt długiego wywodu, dlatego przejdę od razu do komentarza.
Powiedz mi, kto jest aż tak antypro, kto w czasie gry na serwerze atakuje swoich 5 razy, lub atakuje kogoś ze swojej drużyny podwójnie długimi seriami. Chyba nikt, kto kiedykolwiek miał styczność z serwerem TP. Owszem, może zdarzyć się zranienie granatem przyjaciela, przypadkowo podszedł pod celownik, ale nikt normalny nie atakuje ciągle swoich. Skoro nie potrafisz opanować systemu gry, nie umiesz się wstrzymać przed atakiem na wychylającego się tt/ct kiedy przed tobą jest 5 kolegów z zespołu, mówi się trudno. Albo się ogarniesz i zaczniesz grać zgodnie z zasadami, albo po prostu FFA stoi dla Ciebie otworem. Tyle ode mnie.
PS. Opisałem Ci charakterystykę TP, bo widzę że niezbyt wiesz czym on tak naprawdę jest, skoro prosisz o takie zmiany na serwerze.
_________________ "Jeśli życie to dziwka , to kim jest dziwka w życiu?"
Daj MALUTKI plusik ;)
Ostatnio zmieniony przez Life*Style? 2011-01-15, 09:10, w całości zmieniany 1 raz
* Nie odpisuję na "siema, jesteś ?" itp.
* Używaj polskich znaków, pisz gramatycznie.
* Zaczynając rozmowę na Gadu-Gadu przedstaw się i od razu przejdź do konkretów. Oprócz Ciebie na odpowiedź czeka sporo innych użytkowników.
Kotek
Pomóż prosze ;(
Dołaczył: 25.03.2009
Skad: Warszawa