Wysłany: 2010-06-24, 21:58 Uwaga co do działalności serwera
Do Administracji i moderatorów - zanim to wywalicie. To nie jest SKARGA tylko UWAGA CO DO SERWERA proponuje się zapoznać z opisem działu (Wszystko co dotyczy serwera - prośby, sugestie, uwagi.) Więc proszę o nie kasowanie.
Witam forumowiczów.
Gram na TP od początku czerwca i to co tu się ostatnio dzieje przerasta moje pojęcie. Admina mają osoby które jeszcze niedawno jechały na czitach a teraz udają pro graczy rozumiem że potrzebujecie administratorów którzy wspomogą finansowo działanie serwisu bo to duży wydatek (sam prowadzę sieć serwerów) ale za żadne pieniądze nie dałbym posady administratora komuś kto używa czitów i się z tym nie kryje (chyba wiecie o kim mówie). Druga sprawa która mnie całkowicie rozbraja to nagonka części administratorów na kulturę graczy i kickowanie ich za przekleństwa co jest prawidłowym zachowaniem ale do cholery jeśli wymagacie od kogoś kultury to sami ją zachowajcie a nie przy powodzie kicka/bana podajecie "Wypierdal** czicie". Myślę że H@ serwera powinien poważnie zastanowić się nad doborem kadry bo przy takiej postawie daleko nie zajedziecie. Róbcie ze mną co chcecie banujcie, kasujcie konto na forum - chciałem tylko wyrazić moją opinię i otworzyć wam oczy na to co się dzieje przez rozdawanie admina byle komu.
Na koniec chcę pozdrowić Rebelkę i Ameratsu (sory jeśli zrobiłem błąd) jest to chyba dwójka najbardziej ogarniętych adminów na tym serwerze.
Zaproszone osoby: 16 Pomogła: 34 razy Wiek: 18 Dołączyła: 17 Maj 2009 Posty: 2735 Skąd: Białystok
Wysłany: 2010-06-24, 22:02
Dobrze dobrze ale to jest uwaga i skarga i powinna znajdować się gdzie indziej oraz powinna być według danego wzoru! Rozumiem, ale my też czegoś wymagamy. :)
że i tak ten głupi występ się skończy.
Spoko wiem jak to jest ;). Skarg nie chcę składać bo nie na tym rzecz polega. Chcę po prostu zwrócić uwagę na pewne rzeczy. Bo lubię u was pograć i jest fajnie ale chyba czas coś zmienić.
Ostatnio zmieniony przez Beep 2010-06-24, 22:06, w całości zmieniany 1 raz
Jednak co my userzy możemy? Na moje Malitek powinien postawić ultimatum wszystkim adminom, 3x bezpodstawny ban bez screenów i demka do tego 2x wyzwiska graczy i niekulturalne odnoszenie się do innych i wylot. Sądzę również że wprowadzenie tego w życie nie powinno być problemem wystarczy jeden temat dostępny tylko moderatorom którzy by odnotowywali wszystkie wpadki adminów mieli spisanych wszystkich w jednym temacie i dopisywali co zrobili źle po przekroczeniu 5 zgłaszają do Malitka i ten wyrzuca admina. Takim sposobem pozbędziemy się niekompetentnych adminów. W regulaminie piszę wyraźnie, że admina można tak szybko stracić jak otrzymać, także płacz o zwrot pieniędzy nie wchodzi w grę. :)
Wiek: 17 Dołączyła: 28 Maj 2010 Posty: 133 Skąd: warszawa
Wysłany: 2010-06-25, 11:44
Podpisuję się pod tym co napisałeś, to prawda - jest to irytujące jak gracz który w ogóle nie ogarnia dostaje admina, a tym samym robi z siebie wielkiego miszcza zwanego idiotą ; )
Druga sprawa na początku z miejsca skreśliłbym osoby które nie mają STEAM a ubiegają się o posadę administratora. Bądź co bądź admin powinien dawać dobry przykład i posiadać oryginalna wersję gry a z drugiej strony gwarantuje to większą uczciwość z wiadomych wszystkim względów. I nie chodzi mi o to aby każdy na każdego miał donosić ale jeśli wymagamy czegoś od innych zacznijmy tego samego wymagać od siebie. To iż ktoś zajmuję posadę administratora nie zwalnia go z obowiązku zachowania kultury i zasad fair play. Może wyolbrzymiam problem ale na prawdę to od administracji zależy to jaka panuje atmosfera na serwerze. Większość pomyśli sobie skoro przykład łamania regulaminu idzie z góry to czemu i ja gracz nie mogę sobie poprzeklinać i poczitować. Nie chcę w ten sposób nikogo urazić ale czas zmienić swoje zachowanie. Żadne pieniądze nie są warte psucia atmosfery na serwerze. Gdy zaczynałem prowadzić moją własną sieć serwerów rangi rozdawałem na prawo i lewo jednak szybko się na tym przejechałem gdyż na serwerze zaczęła panować samowolka a duża część dobrych graczy po prostu przerażona poziomem serwera odeszła bo nikt nie lubi grać w atmosferze przekleństw i oszustw.
Ostatnio zmieniony przez Beep 2010-06-25, 18:25, w całości zmieniany 1 raz
Wiek: 17 Dołączyła: 28 Maj 2010 Posty: 133 Skąd: warszawa
Wysłany: 2010-06-25, 20:16
To prawda co piszesz, lecz h@ który przyznaje działalność admina - nie zna każdego po kolei. Dlatego właśnie pisze się podania, by inni wyrazili się, czy tak czy nie. Lecz dopiero w praktyce się sprawca czy miało się racje ; )
na moich poprzednich serwerach niepewny poczatkujacy admin dostawal tylko mozliwosc vote na mape, ss'y, ban od tygodnia w dol, kick, pisanie na srodku, sprawdzenie ip. i to dzialalo. nikt nie fikal a jak trzeba bylo to banowal...
_________________ "nieważne, zeby byc lepszym od innych, ale lepszym od siebie z dnia poprzedniego"
O, tez gralem na takich serwerach.. mogł tylko kickować :) Dobre te ogarniczenie ale z 2 strony do tego potrzeba dużo czasu bo np po tygodniu zgłasza sie znowu do malitka i tak jak by na nowo admina mu dawał ... Roboty wiecej by było. To juz kwestia nie dla nas.. H@
_________________ Prawie jak włamanie ;d
Kotek
Pomóż prosze ;(
Dołaczył: 25.03.2009
Skad: Warszawa