A więc na wstępie opiszę co mnie irytuje na serwerze TP przez ostatnie moje dni grania tam. Jak na moje to obecnie serwer TP różni się 2 rzeczami od FFA m.in ff - on oraz granica raszu. Również nie widzę idei na serwerze takich map jak: de_westwood de_dust oraz de_kabul32 Dlaczego? JTe mapy są daleko odsunięte od rozgrywek CS'a w postaci clanwar'ów kabul parodia 1bs i na serwerze TP?! Żart? Później dziwicie się, że na TP jest taki niski poziom każdy dobry gracz widząc coś takiego na serwerze po prostu wychodzi z serwera bo przyszedł pograć TP, a nie FFA. To samo w sumie można usłyszeć od graczy centrala, że nie graja na TP gdyż same low tam grają.
Grałem dzisiaj na mapie de_dust zaczynając w CT przypatrzyłem się graczą gdyby nie granica raszu to w 20 sekund byliby na respie TT. Odbijali się tylko o tą granice z oczekiwaniem na jej koniec. Na tym polega TP? Tu właśnie do adminów aby pilnowali tego co mają bo to nie jest FFA, a oni przez 3 minuty slap'ują siebie nawzajem.... Wybrali admina na TP to muszą wiedzieć czego mają pilnować. Rozumiem, że na serwerze czasami fajnie się pobawić jednak z ogarniczeniem i nie uprzykrzając gry innym.
Jedno się nasuwa gdzie są takie mapy jak de_cpl_mill de_tuscan? Są w ogóle wgrane? de_cpl_strike? Mapy podstawowe do serwerów TP Zapomniane tak samo jak na tym serwerze de_inferno czy de_nuke grane bardzo sporadycznie. Za to westwood dd i kabul to martwy ciąg..
Pytanie do Malitka
Czy jest możliwość wgrania jeszcze jednego pluginu? Mogę go nawet poszukać nie pamiętam dokładnie nazwy jednak jest to plugin od wyboru map. W którym gracze wpisują na say'u jakie nominują mapy do następnego vote i 3 ostatnie mapy grane nie mogą zostać wpisane. W sensie mimo wpisania i tak ich nie będzie przy wyborze następnej mapy.
Możecie powiedzieć, że dużo wymagam. Wiem, że stan centrala jest na debecie jednak przyda się tutaj porządny serwer TP, a na czym kase trzepać? Jail, DiabloMod te 2 mody cholernie przyciągają "młodych graczy" którzy skilla zbytnio nie mają. Będą kupywać adminy pod warunkiem, że serwer będzie dobrze rozreklamowany.
W skrócie proszę o dogranie paru map usunięcie kilku + plugin link przy zainteresowaniu Malitka poszukam.. Zróbmy z tego prawdziwe TP to my decydujemy od przyszłości centrala od tego jaki będzie tutaj poziom gry..
Mam nadzieje, że temat nie zostanie zwykle zamknięty bez skutków.. Jeżeli macie coś przeciw do tego co napisałem czekam na odpowiedzi i inne propozycje.
niestety ja widze tylk rebellke(o ile jest ktos jeszcze )
i zgadzam sie z conte, po prostu to TP to parodia narazie jest i tylko chańbi tą sieć
co do pluginu to się nazywa mapchooser i tu jest link do niego: http://amxx.pl/mapchooser4-t75.html
Wiele razy widzialem jak ryją dupcie na te granice rashu i podniecają sie "Noł Ser" :P
Zgadzam sie również z tym że admini będą przybywać jak zobaczą zadbany serwer.. bo nikt adma raczej nie zechce na jakims nupskim serwie co to podstaw nie ma ^^
Co sie tyczy serwerów Diablo/Jail też prawda bo na jaki Diablo byście teraz nie weszli zawsze ktoś będzie.. bo w Diablo chodzi o FUN ktorego jest tam maaasa (100% wiecej niz 4Fun) ^^
_________________ 2 słowa.. tylko czy aż tak wiele?
Zaproszone osoby: 16 Pomogła: 34 razy Wiek: 18 Dołączyła: 17 Maj 2009 Posty: 2735 Skąd: Białystok
Wysłany: 2010-06-24, 10:03
Tak conTE, masz rację, oczywiście. Ale tu nie chodzi tylko o serwer TP. Bo co jak jeden będzie zrobiony git reszta też się liczy. Np 4fun, gdzie od miesiąca gra się na nim podstawowe mapy typu cs_767, dd2, train... żadnych innych tylko te podstawowe. :/ Nic nie ma, no nic. Wchodzisz i wychodzisz bo się grać nie chce :|
A co do TP to masz rację z tym pluginem odnośnie nominowania map. Często na innych serwerach TP jest taki plugin. A nie mówiąc już o mapach na TP. W ogóle jak tam wchodzę czasami to porażka jakaś... admini e brak słów. Jedna Rebelka coś ogarnia mimo że ma pierwszy raz admina. Ale reszta to jak w zoo xD Malitek pewnie zadziała, późno ale zadziała. :)
że i tak ten głupi występ się skończy.
Wiek: 17 Dołączyła: 28 Maj 2010 Posty: 133 Skąd: warszawa
Wysłany: 2010-06-24, 11:52
Dzięki za pochwały ; )
Wczoraj, lub przedwczoraj zauważyłam zmiany w serwerze - i pisałam do Malitka żeby coś ogarnął ale chyba nie zadziałało. Weszłam na TP i czułam się jak na FFA .
- na kupowanie broni jest tylko 15 sec.
- nie mogę patrzeć na drużyne przeciwną ( po zabiciu )
- były specty, ale już nie ma ( na moją prośbę )
Co do adminów no to prawda, niezbyt ogarniają - bawią się napisami na "biało" i czują się dumni. Nie wiem kto wczoraj, z adminów, zrestartował mape... co było porażką że aż gracze wychodzili z serwera. Tyle z mojej strony + popieram conTE ; )
Ostatnio zmieniony przez rebellka . 2010-06-24, 11:53, w całości zmieniany 1 raz
Zaproszone osoby: 4 Pomógł: 7 razy Wiek: 18 Dołączył: 02 Maj 2009 Posty: 2411 Skąd: z z zadupia :-P
Wysłany: 2010-06-24, 14:24
popieram conte
i moze by tak zrobic ta granice raszu ze jak ja ktos przekroczy to ginie albo traci HP albo traci za jednym razem tyle HP ze zostaje mu 1
a mapy mysle zeby wgrac ESL map
[ Dodano: 2010-06-24, 15:26 ]
rebellka . napisał/a:
- na kupowanie broni jest tylko 15 sec.
prawie na kazdym serwie jest tylko tyle
rebellka . napisał/a:
- nie mogę patrzeć na drużyne przeciwną ( po zabiciu )
na TP wlasnie tak powinno byc lub tylko admin moze patrzyc na team przeciwny
Słowa Conte są jak najbardziej prawidłowe ale dopisze jeszcze swoje znam parę osób na serwerze które mają adma tylko że czemu ich nie ma na serwerze wtedy kiedy trzeba ? informuje admina że któraś osoba ma wh,aima lub sh admin olewa sobie i nie interesuję się tym szkoda przydałoby się wysłuchać gracza ;] Jescze jedno pare razy przominałem adminowi żeby dawał bany za nie wykonywanie celów mapy bez skutku :)
Jeszcze mam jedno zastrzeżenie do map nuke ma zrobioną źle granice rashu to samo inferno :) Ct za dużo ma swobody. Wczoraj zauważyłem także jak admini bawią się swoją wysoką pozycją na serwerze tak nie powinno być zgadzam się z Rebellką co do wczorajszego restu mapy "kabula" ta mapa powinna zniknąć z tp
Rebellka ma racje co do kupowania broni 15 sec to za mało powinno być 45 sec ;)
A drużynę przeciwną admin powinien widzieć żeby sprawdzić czy dana osoba ma wh lub inny wspomagacz lub chociaż sprawdzić czy ktoś ma "autokampe" że tak się wyrażę
Skad: Warszawa