Prosiliście o dodanie go na serwer TP. Więc proszę STAŁYCH GRACZY I ADMINÓW tego serwera o wpisanie map jakie dodać do gry nocnej oraz godzine zmiany na taki tryb.
* Używaj polskich znaków, pisz gramatycznie.
* Zaczynając rozmowę na Gadu-Gadu przedstaw się i od razu przejdź do konkretów. Oprócz Ciebie na odpowiedź czeka sporo innych użytkowników.
Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 202 Skąd: mam wiedzieć ?
Wysłany: 2011-03-07, 10:48
Hm. Już trochę gram na tym TP, więc chyba nikt nie skarci mnie za wypowiedź.
A więc tak. Nocny mapcycl, jest raczej kwestią gustu. Godzina o jakiej powinien zmienić się dzienny z nocnym to moim zdaniem godzina 00:00. Wówczas serwer pustoszeje.
Temat dotyczy tylko nocnego, ale korzystając z okazji chcę uczulić na mapcycl dzienny. W dzień, powinien zostać wprowadzony stały plan map, które bez vote zmieniają się automatycznie po sobie. Schemat powinien być rozbity. Cóż to znaczy? Chodzi o to, aby mapy grane w kółko nie następowały po sobie. Odstęp powinien wynosić 2 mapy. Gracze TP, widząc, że grana jest mapa np de_tuscan (świetna mapa) w ogóle nie wchodzą, gdyż myślą: "co za idiota wybrał tą mapę". Wymuszając mapcycl dzienny nikt już tego nie powie i albo wszyscy nauczą się na nich grać, albo będą mieli spory problem, ażeby przywyknąć do zmian. Takie jest moje zdanie, gdyż po to zostały wgrane nowe mapy, aby na nich grać. Wcześniej wszyscy chcieli nowości, teraz kiedy ją mają, znów im w tyłkach źle.
Co do nocnego mapcycla, może być on votowany, a nawet powinien, tylko nie jestem pewien czy można tak to rozbić (dzień wymusza, noc votuje). Trzeba się z tym zapoznać.
W nocy, jak to w nocy, TP powinno zostać TP. Analizując upodobania graczy można wywnioskować, że lubią podstawowe mapy. Więc to może być pewnym rozwiązaniem. Żeby przyciągnąć większą ilość osób można wprowadzić mapy:
Kod:
de_dust2
de_nuke
de_inferno
de_hell
i powiedzmy de_train
Ale one są duże. Nie da się ukryć. Więc można iść w kierunku 4Fun. Przeglądałem kilka for, na których, na serwer TP chciano wprowadzić nocny mapcycl. Wybierano dość dziwnie, czyli mapki zupełnie nie pasujące do Team Play'a:
Ale czy wtedy TP pozostanie TP? Moim zdaniem nie, a wręcz zmieni charakter serwera. To jest moje osobiste zdanie, nie chce tutaj wypowiedzi w stylu :" Life, nie znasz się", bo każdy ma prawo do własnego wyrażania poglądów.
PODSUMOWUJĄC:
* najmądrzejszą godziną zmiany mapcycla jest czas około północy. Jeśli graczy będzie dużo, zawsze mogą wymusić powrót dziennego cyklu.
* Mapy to drażliwy temat. Można zaryzykować, dając duże mapy, lecz to takie, które są grane często. Myślę, że przyciągną one więcej osób podczas nocnego nolifowania.
* Można zmienić charakter serwera udostępniając takie mapy jak np: awp_india. Dla mnie to trochę dziwne rozwiązanie, zupełnie bez sensu.
Ocenę pozostawiam adminom i Probie. Ja tylko zaproponowałem dwa rozwiązania.
_________________ "Jeśli życie to dziwka , to kim jest dziwka w życiu?"
Daj MALUTKI plusik ;)
* Nie odpisuję na "siema, jesteś ?" itp.
* Używaj polskich znaków, pisz gramatycznie.
* Zaczynając rozmowę na Gadu-Gadu przedstaw się i od razu przejdź do konkretów. Oprócz Ciebie na odpowiedź czeka sporo innych użytkowników.