Serwery Counter-Strike 1.6 Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaproś Usera   Zaloguj 

Nazwa serwera   Adres IP   HLSW    STEAM  
Central Shoot [TP] 193.33.176.174:27015
Central Shoot [Only de_dust2] 87.98.234.222:27015
Central Shoot [Only de_dust2] 193.33.176.130:27015

Ogłoszenie 

COUNTER STRIKE NONSTEAM DOWNLOAD

Poszukujemy administratorów na nasze serwery !
Szczegóły w poniższych działach .

Podania o admina na serwerze TP Wolnych miejsc - 9
Podania o admina na serwerze De_Dust2 Wolnych miejsc - 6

Poprzedni temat «» Następny temat
Mała wskazówka
Autor Wiadomość
Life*Style? 
Wracaj...

Wysłany: 2011-02-27, 21:36   Mała wskazówka

Hellou.
Wykorzystując przerwę jaką zrobiłem sobie w mojej ciężkiej nauce i próbach zapamiętania procesów i praw zachodzących we współczesnej makroekonomii takich jak inflacja czy wzrost produktu krajowego brutto postanowiłem napisać ten oto temat, nie dbając już oczywiście o to czy eSka lub CSI go usunie (Ten drugi leci właśnie na Polsacie więc spoko), nie bojąc się reakcji obecnego opiekuna serwera TP, nie lęknąc się warna jaki może mnie spotkać za chęć pomocy w rozwijaniu Team Play'a, nie bacząc śmiechów jakie mogą spaść na moje barki po owej wypowiedzi.
Przechodząc przez kolejne wersy potoku moich słów wyświetlających się na ekranie Twojego monitora, zastanawiasz się zapewne, Drogi czytelniku, do czego tak naprawdę zmierzam. Zacznę może od początku. Zastanawiając się jakie tak naprawdę są skutki szalejącej w ubiegłym stuleciu galopującej inflacji w Polsce, poczułem nagłą potrzebę napisania czegoś, co może pomóc komuś innemu. Niestety nie mam doktoratu ani z ekonomii, ani z matematyki, ani z języka ojczystego, dlatego książki nie napiszę, ale pomyślałem, że mogę zaproponować zmiany, jakie są widocznie potrzebne najlepszemu jak na razie (najlepszemu czyt. najbardziej ogarniętemu) serwerowi cs-serwery.pl. Zapytasz zapewne, po co to komu? A po to, aby Proba miał w jednym miejscu zebrane wszystkie potrzebne zmiany do sukcesywnego polepszania komfortu gry.
Pisząc z nim dziś na steam, stwierdziłem, że ciągłe dopowiadanie czegoś nie ma sensu i aby uzyskać największą skuteczność należy wszystkie problemy przedstawić w jednym zestawieniu.

*Po pierwsze. RASH
Jedynym z ciągle przewijających się tematów jest antyrash. Obecnie Minty posiada ftp, dlatego szybka ingerencja nie będzie odwlekana. Na mapach de_aztec_1337, de_inferno i wielu innych antyrash jest krótko mówiąc źle ustawiony. Gacze będący w CT mają zbyt dużą swobodę ruchu, nawet, jeśli jest to kwestia 2-3 metrów pozwala im uzyskać przewagę. Apeluję o znalezienie nowych granic, aby szanse zostały wyrównane. Nie jestem przekonany co do tych istniejących obecnie.

*Po drugie. INTERP
Jedną z pierwszych nowelizacji jaką wprowadził H@ było wgranie wybrania interpu na początku mapy. Tak. To niewątpliwie ważny temat, jednak obecny plugin też sprawia wiele kłopotów. Po zrobieniu retry mimo właściwej liczby należy ustawiać interp. Niby to tylko jedno kliknięcie, ale robić to co mapę też się nikomu nie uśmiecha. Myślę, że automatyczne ustawienie wszystkim graczom ilości w postaci "ex_interp 0.02" będzie najlepszym rozwiązaniem.

*Po trzecie. MAPY
Na TP zawitały nowe, grane coraz częściej mapy. I tutaj wielki ukłon dla Mintego, bo faktycznie wybrał te, które zasługują na miano map TP, ale co ze starymi, nudzącymi się i znienawidzonymi? Bezwzględnie należy usunąć mapę de_westwood oraz de_kabul32. Zapytacie dlaczego usunąć? West nie jest mapą, którą gra się gdziekolwiek, chyba że na FFA, a kabul posiada tylko 1 bs-a. Jeśli w CT znajdzie się przynajmniej dwóch/trzech ogarniętych graczy, Terroryści mogą sobie wybić wygraną przynajmniej do czasu bilansu drużyn. Do reszty oczywiście nie mam zastrzeżeń.

*Po czwarte. TEAM KILL
Dziś zauważyłem, że pozostały stare kary za TK. Niby wszystko okej, ale co jeśli ktoś uporczywie zadaje Ci cios co rundę? Myślę, że najodpowiedniej, byłoby zastosować tylko dwie opcję. Pierwsza to uniewinnienie, gdyż wiadomo, przypadki zdarzają się różne, a to HE się źle odbije, a to uderzy itd. Druga możliwość, to zadanie kary team kill warning. Wartość 2 lub 3 oznacza bana na czas 240 minut.

*Po piąte. ADMIN
To chyba zostało wprowadzone, ale wolę o tym napisać. Nie ma prawa zostać upubliczniony nick admina. Moim zdaniem informacja w say'u typu: "admin zgładził Life*Style? <3<3<3" jest wystarczająca i ze względów "bezpieczeństwa" najlepsza. Żaden cziter, nie będzie wiedział kiedy wchodzi admin.

*Po szóste. SLOTY
TP cieszy się popularnością. Nie da się ukryć, że gra tam dużo osób. Ale 22 sloty to chyba za dużo. Daję do rozpatrzenia H@ propozycję zmniejszenia ich ilości do 16 (dla graczy) 2/3 ukryte (dla adminów i na rezerwację) oraz 1 na HLTV. Zmniejszy to kłopowy w grze, oraz koszty.

*Po siódme. REKLAMA
Istnieją spekulację, że przez serwer ma przejść przesiew nonsteamowców. Odbierze to część graczy, jednych zachęci do kupna steam innych nie. Dlatego należy dobrze rozreklamować serwer, aby nie świeciły na nim pustki. Zorganizować bannery, szablony BBCode tylko dla TP, konkursy..

*Po ósme. STEAM
Tak jak pisałem w punkcie wyżej. Należy dążyć do tego, by serwer stał się only steam. Trzeba gonić czołówkę polskich sieci, której podstawową platformą jest steam.

*Po dziewiąte. BANY
Trzeba pomyśleć o innym sposobie banowania. Uciążliwe dzieci neo spędzają sen z powiek. Ban na cfg jest dobry, ale da się go ominąć. (Tutaj proszę o wypowiedź w jaki inny sposób opłaca się usunąć delikwenta bez możliwości powrotu. Ban na zakres rzutuje na innych graczy)

*Po dziesiąte. LISTA
Jak się niedawno dało zaobserwować, mamy falę podań o unbana. "Ja przecież nie miałem bana, ktoś musiał dać bana na zakres i znalazło się tam moje ip". Myślę, że to zbyt wiele. Trzeba zrobić coś w rodzaju amxBans. Pozwoli to zapamiętać ip zbanowanych, poznać powód ich usunięcia, oraz da możliwość rozgrzeszenia admina z jego pracy. Forum raczej na pewno nie uciągnie takiego "udogodnienia". Podpięcie chociażby darmowego hostingu nie sprawi problemów, a zmiana szablonu, aby wstawić mały button "Bans" to nie wysiłek. W tym przypadku niewątpliwie trzeba liczyć na Malitka. Tylko on może coś takiego zafundować. Miejmy nadzieję, że się czegoś takiego doczekamy.

*Po jedenaste. FIRST PERSON
Gadałem na ten temat z Probą. Trzeba w końcu to załatwić, aby tylko admini mogli widzieć wszystkich graczy z obu drużyn. TS i VT nie śpi.

Myślę, że to chyba wszystkie moje przemyślenia. Post jest w miarę krótki, mam nadzieję, że każdy doczytał do końca i dorzuci swoje 3 grosze. Zachęcam do zasilania tematu swoimi pomysłami. Tu, na forum zostaną one rozsądnie przeanalizowane (tak jak np. odrzucenie kwestii związanej z testerem 32 bit). Dodatkowo, niewątpliwie pomogą iść na przód z duchem współczesnego Kantera.
Chyba nikt nie okaże brak serca i nie zamknie, a broń Boże usunie cały temat. Nie napisałem tego w celu wszczęcia kłótni co jest dobre, a co złe, lecz po to, aby Próba wiedział czego wymagają od niego zwykli gracze serwera. On, znajdując czas na pewno się tym zajmie. Możesz "odhaczyć" rzeczy które zostały już zrealizowane.
No to tyle ode mnie. Wracam do mojej inflacji, PKB, do Deflatorów i wykresów.
Pozdrawiam LS.

YCRBYCH 
IseeMoreIfYouThink.

Ostrzeżeń:
 3/5/5
Wysłany: 2011-02-28, 10:03   

Aż mnie oczy bolą :shock: . Aczkolwiek podpinam się zupełnie pod apelacją LajfStajla, oraz nie będę tutaj niczego dodawał. On opisał wszystko. :!:
By nagrywać dobre krążki ten piorytet jest nam bratem.

MientowyTSW 
Towarzystwo Sportowe

Wysłany: 2011-02-28, 14:36   

Co do interpu moze wrócę do wymuszania tego 0,02 itp.
Rasz jak i jego granice są ściągnięte z najnowszego antyraszera 2.6
Usunę kabula i westa.
z Tym TK też się pobawię
do banów neo wgrywam właśnie banneo

o reszte rzeczy pogadam z Malitkiem

Cytat:
Mam 13lat i nie mam steama to nie dostane admina ale jak kupie steam i bede mial 13lat to bede mógł być adminem?

http://img233.imageshack.us/i/deinferno0013u.png/
http://img513.imageshack.us/i/detrain0000h.png/

KONTAKTUJĄC SIĘ ZE MNĄ NA PW BĄDŹ GG

* Nie odpisuję na "siema, jesteś ?" itp.
* Używaj polskich znaków, pisz gramatycznie.
* Zaczynając rozmowę na Gadu-Gadu przedstaw się i od razu przejdź do konkretów. Oprócz Ciebie na odpowiedź czeka sporo innych użytkowników.

eSka 
eSka <3, Chmiela.

Zaproszone osoby: 16
Pomogła: 34 razy
Wysłany: 2011-02-28, 15:44   

Kabula nie usuwaj... bez przesady... Fajnie jest pograć z granicami na kabulu!
że i tak ten głupi występ się skończy.

Będzie raj - więc śmierci NIE MA!

MientowyTSW 
Towarzystwo Sportowe

Wysłany: 2011-02-28, 15:47   

No tak Aniu ale na serwer TP ona się nie nadaję :/ z resztą rzadko wbijasz na TP :P
Jak Malitek pozwoli postaram się ogarnąć tez FFA z pluginami/mapami .

Cytat:
Mam 13lat i nie mam steama to nie dostane admina ale jak kupie steam i bede mial 13lat to bede mógł być adminem?

http://img233.imageshack.us/i/deinferno0013u.png/
http://img513.imageshack.us/i/detrain0000h.png/

KONTAKTUJĄC SIĘ ZE MNĄ NA PW BĄDŹ GG

* Nie odpisuję na "siema, jesteś ?" itp.
* Używaj polskich znaków, pisz gramatycznie.
* Zaczynając rozmowę na Gadu-Gadu przedstaw się i od razu przejdź do konkretów. Oprócz Ciebie na odpowiedź czeka sporo innych użytkowników.

Rockford 

Ostrzeżeń:
 1/5/5
Wysłany: 2011-02-28, 16:26   

Proponuje HugeBana na NS z puli zmiennych IP

+ dodatkowo cos w stylu SRN (lub zwyczajnie prosby o nick/haslo na 4um)

Mozna tez zmodyfikowac plug aby wpuszczal Steam_id bez sprawdzania

Bardzo dobre i skuteczne zabezpieczenie przed NS na zmiennym IP ktore opanowaly magiczna sztuke resetowania moda/routa :)

eSka 
eSka <3, Chmiela.

Zaproszone osoby: 16
Pomogła: 34 razy
Wysłany: 2011-02-28, 16:31   

MientowyTSW napisał/a:
No tak Aniu ale na serwer TP ona się nie nadaję :/

Nadaje nadaje, jak na wcześniejszej serwerowni grałam to tam na TP był ciągle katowany kabul, ta mapa stała się podstawową mapą normalnie, na TP jest odpowiednia.
MientowyTSW napisał/a:
z resztą rzadko wbijasz na TP :P

Niby skąd wiesz? ;> Mylisz się, częściej wbijam na NS niż na steam na TP, więc jak nie wiesz to nie mów, i nie na swoim nicku. :)
Oczywiście wgraj /me, /hp, itd..
że i tak ten głupi występ się skończy.

Będzie raj - więc śmierci NIE MA!

Rockford 

Ostrzeżeń:
 1/5/5
Wysłany: 2011-02-28, 16:36   

eSka napisał/a:

Uwazam ze na typowym serwerze TP nie powinno byc tych komend - pomagaja w skanowaniu i czesto widzi sie osoby spamujace komendami w celu sprawdzenia ew. zadanych obrazen przy skanach

ba ... widywalem na serwach gosci ze skryptem na +attack i komendami na zadane obrazenia - po kazdej serii widzieli wynik

Ale to tylko moja opinia.

zEX 
odkrywca

Wysłany: 2011-02-28, 17:06   

Life*Style? napisał/a:
*Po szóste. SLOTY
TP cieszy się popularnością. Nie da się ukryć, że gra tam dużo osób. Ale 22 sloty to chyba za dużo. Daję do rozpatrzenia H@ propozycję zmniejszenia ich ilości do 16 (dla graczy) 2/3 ukryte (dla adminów i na rezerwację) oraz 1 na HLTV. Zmniejszy to kłopowy w grze, oraz koszty.

Zgadzam się w pełni. Pierwszy krok do stworzenia 'prawdziwego TP', zamiast ffa z granicami raszu...

MientowyTSW napisał/a:
Usunę kabula i westa.

Dzięki wielkie, wreszcie się doczekaliśmy :)

Z kolei nie popieram usunięcia wybierałki interpu - po wejściu na serwer od razu widać, że rejty są wymuszane. Piszesz, że po retry trzeba znów wybierać... Skoro już tak chcesz te TP poprawić to czemu nie napisałeś o plug-inie przywracającym staty/kasę sprzed reconnecta?

No i tak jak napisał Life*Style? w pkt 11tym: Trzeba coś zrobić z kamerką po deadzie. Wczoraj nie mogłem sprawdzić czitera z przeciwnej drużyny, a na specta 'po cichu' i bez żadnego komunikatu wejść się nie da.

eSka napisał/a:

Jasne, jednak nie można zapomnieć o tym, żeby działały TYLKO po zaliczeniu deada.

Life*Style? 
Wracaj...

Wysłany: 2011-02-28, 18:27   

zEX napisał/a:

Life*Style? napisał/a:

Z kolei nie popieram usunięcia wybierałki interpu - po wejściu na serwer od razu widać, że rejty są wymuszane. Piszesz, że po retry trzeba znów wybierać... Skoro już tak chcesz te TP poprawić to czemu nie napisałeś o plug-inie przywracającym staty/kasę sprzed reconnecta?

Niestety nie myślę o wszystkim, nie wypunktuję każdego problemu z jakim boryka się TP. Napisałem ten temat, aby pomóc i wyraźnie zaznaczyłem, iż zachęcam innych do wypowiadania się. Jeśli ja czegoś nie napisze, napisze to ktoś inny. Starałem się w mojej wypowiedzi zawrzeć jak najwięcej spraw ważnych.

Ratry niestety jest uciążliwe. Często dostaje laga na Team Play'u i muszę zmienić serwer i dopiero potem ponownie się łączyć. Dzieje się tak często. Myślę że odgórnie ustawiany interp jest lepszym rozwiązaniem bez zbędnych ceregieli. Jeśli tak bardzo Ci zależy, można zrobić zakres akceptacji 0.01-0.05, mając odpowiedni interp nie zmieni Ci go na 0.02, a Ci którzy mają błędną liczbę otrzymają konkretny, wybrany przez H@ (Jak dla mnie powinien to być 0.02)
Ostatnio zmieniony przez Life*Style? 2011-02-28, 18:28, w całości zmieniany 1 raz  

CSI 
GLORY GLORY MAN UTD

Zaproszone osoby: 4
Wysłany: 2011-02-28, 18:40   

eSka napisał/a:

eska to jest TP nie ffa
jak juz to mozna by wgrac opcje /hp ale jakso tez nie widzi mi sie to na TP
Life*Style? napisał/a:
*Po jedenaste. FIRST PERSON
Gadałem na ten temat z Probą. Trzeba w końcu to załatwić, aby tylko admini mogli widzieć wszystkich graczy z obu drużyn. TS i VT nie śpi.

to popieram w 100000000%
a co do kabula to raczej usunac bo to NIE jest mapa na serwer TP

mozna by też pomyśleć nad usunieciem votemap
bo jak np sa do wyboru mapy dd2,blue,hell.nuke.tuscan to raczej malo kto wybierze te nowe mapy

ludzik6 
Ochh i Achh

Wysłany: 2011-02-28, 19:24   

Zróbcie stały mapcykl.

SIMSON 
Crizis

Ostrzeżeń:
 2/5/5
Wysłany: 2011-02-28, 19:27   

CSI no wiesz vote to ja bym nie usuwał.Ponieważ zagraj sobie od 8 do 12 rano najczęściej ludzie wybierają jakieś wielki mapy, a jest graczy od 4 do 6.....Pomyślcie sobie zagrać na takim de_piranesi w 4 osoby więc właśnie vote powinno zostać
JEALOUS
OF MYSELF
^^
Szukasz klanu? PiSz !!

CSI 
GLORY GLORY MAN UTD

Zaproszone osoby: 4
Wysłany: 2011-02-28, 19:33   

to po prostu wgrac komende "mala_mapa" gdy na serwie jest mniej niz 8 graczy to po wpisaniu tej komendy jest vote na jakies aimy , awp itp nie raz jzu z czyms takim sie spotkalem

[Songo] 
STEAM_0:0:28298888

Ostrzeżeń:
 7/5/5
Wysłany: 2011-02-28, 20:53   

oczywiście muszę się wypowiedzieć :)

1.co do rashu to lubię raszować :roll: , ale to prawda
2.interp nie jest jedynym parametrem, który decyduje o "klatkowaniu" graczy, trzeba także uwzględnić:
- rate
- cl_cmdrate
- cl_upderate
Trzeba znaleźć taki plugin, który wymuszałby i interp, i powyższe komendy (według kolejności): 25000;101;101 , a interp najlepiej na 0.01, gdyż taki powoduje największy komfort grania
Oczywiście omijam tutaj ping, gdyż tego powinni pilnować admini TP
3. Tak westa trzeba usunąć - ostatnio utworzyła się dosyć wyraźna grupa "dzieci westa" (doganiają nawet dzieci dd2 :mrgreen: ) - nie jest to mapa na TP, a kabul hmmmm chyba usunąć, nawet dodając odpowiedni antyrasz uzyskalibyśmy jeszcze gorszą sytuację, bo oblegany byłby jedyny bs i tt nie miałoby nic do powiedzenia, nawet jakby 2 lub 3 ogarów był w tt (czasami grupa jest bardziej zabójcza niż indywidualności)
4.Tak TK trzeba zrobić jak na rzeźni, czyli wybaczenie lub zwiększenie TK
5. Zgadzam się z tym a przy okazji dodałoby się plugin, który likwiduje nick admina jak on pisze coś na y@
6. Jakby 18 slotów było to też byłoby nieźle
7. Nom, trzeba reklamować
8.Ta
9. i 10. AmxBans byłoby najlepszym wyjściem, a na dzieci neo-czitków, no cóż zawsze musi być ktoś niewinny, a poszkodowany
11. Zgadzam się w 1000%, ponieważ coraz więcej ludzi gra na publikach z VT, co według mnie równa się z czitem

Jedynie dodałbym do tego większe wymogi na admina:
- Wiek-minimum 16 lat rocznikowo
- Ortografia-to podstawa
- Mikro-Tak
- Steam-Tak
- Wpłata na serwer-wiadomo
- Jakaś ilość przegranych godzin
- Jakaś ilość godzin na forum
A także nie wiem czy wgrany już jest czy jeszcze nie, ale Lista zbanowanych na blacklisted chyba baza danych :-P oraz jeśli chcecie usunąć /me i /hp to w ogóle przyblokować me, a hp zrobić tak, żeby można po deadzie zobaczyć-na rzeźni tak jest ;-)

CSI dobrze napisał potrzebne coś w ten deseń.

Żyję Od Wyścigu Do Wyścigu,Tylko To Się Liczy,Przez Te Dziesięć Sekund Po Starcie Jestem Wolny.
Ostatnio zmieniony przez [Songo] 2011-02-28, 20:55, w całości zmieniany 2 razy  

Kotek
Pomóż prosze ;(
Prosze ;(
Dołaczył: 25.03.2009
Skad: Warszawa

Odpowiedz do tematu