Witam , dla niektórych ten temat może się wydawac bezsensu , lecz jednak ma sens .
Od pewnego czasu załoważyłem lagi na serwerze myślałem potem , że to wina mojego kompa lub neta , okazało się , że to wina serwera dzisiaj na inferno 90% osób skarżyło się na lagi. Chcem dodać , że przed resetem rankingu , takie lagi nie miały wogóle miejsca. Myślę , że jest coś z serwerem , ponieważ potem poszedłem zagrać troche na 4 Fun i FFA . Zero lagów , serwery te chodzą pięknie tak jak powinien Tp . Proszę Malitku , żebyś zobaczył, i dopracował co możesz gdyż poprostu nie do grania są lagi , i ludzie uciekają z serwera .
Potwierdzam post wyżej ...
Czasami serw chodzi normalnie , żadnych lagów , klatek etc. lecz są chwilę gdy po prostu nie da się grać . I nie chodzi o sam ping , chodź skoczy 1osobie (lub nikomu) to laguje się cały serw bez względu na ping czy ktoś ma 9 czy 80
Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 202 Skąd: mam wiedzieć ?
Wysłany: 2010-08-26, 14:04
Moim zdaniem powinno być wymuszenie interpu prawidłowe, a nie tylko 0.05. Rate i updarate też pozostawiają wiele do życzenia. Lagi te nie koniecznie mogą być winą pluginów itd, lecz sama firma jest do niczego.
_________________ "Jeśli życie to dziwka , to kim jest dziwka w życiu?"
Daj MALUTKI plusik ;)
11.04.11 100 kg poszło :D
Masakracja formy na rok 2011
nie pij wódki nie pij wina kup se lepiej omnadryna
PRYWATNE WIADOMOŚCI
* Przy wysyłaniu PW trzymaj się JEDNEJ konwersacji na dany temat.
* Proszę nie wysyłać po 2342324 PW w jednej sprawie, ponieważ spamerów na PW ignoruję.
* Na PW staram się odpowiadać jak najszybciej, lecz przy zbyt dużej ilości wiadomości czas ten może się wydłużyć do kilku dni.
KONTAKTUJĄC SIĘ ZE MNĄ
* Nie odpisuję na "siema, jesteś ?" itp.
* Używaj polskich znaków, pisz gramatycznie przy tym używaj znaków interpunkcyjnych. Nie jestem kryptologiem i nie będę łamać Twojego 'szyfru'.
* Zaczynając rozmowę na Gadu-Gadu przedstaw się i od razu przejdź do konkretów. Oprócz Ciebie na odpowiedź czeka 34224 innych.
Malit to wszystko jest różnie , różne godziny mapy playerzy . Gdy wchodzi gracz z interpem 0.1 wtedy np. ( już kilka razy to zauważyłem) , lub lagi są dość często na mapie inferno , nie wiem dlaczego ?
Malit ale jak byś mógł to nie zajmuj się lagami ... dziś akurat server miał tylko raz właśnie na infrno ( chodź wątpię że to wina mapy) lepiej zajmij się anty rashem , free lokiem,ustawieniami(rate) i mapkami bo już nuda
11.04.11 100 kg poszło :D
Masakracja formy na rok 2011
nie pij wódki nie pij wina kup se lepiej omnadryna
PRYWATNE WIADOMOŚCI
* Przy wysyłaniu PW trzymaj się JEDNEJ konwersacji na dany temat.
* Proszę nie wysyłać po 2342324 PW w jednej sprawie, ponieważ spamerów na PW ignoruję.
* Na PW staram się odpowiadać jak najszybciej, lecz przy zbyt dużej ilości wiadomości czas ten może się wydłużyć do kilku dni.
KONTAKTUJĄC SIĘ ZE MNĄ
* Nie odpisuję na "siema, jesteś ?" itp.
* Używaj polskich znaków, pisz gramatycznie przy tym używaj znaków interpunkcyjnych. Nie jestem kryptologiem i nie będę łamać Twojego 'szyfru'.
* Zaczynając rozmowę na Gadu-Gadu przedstaw się i od razu przejdź do konkretów. Oprócz Ciebie na odpowiedź czeka 34224 innych.
Anty rash to jest drugorzędna sprawa . Bo co Ci potem reset jak Malitek zrobi ten anty-rash jak z lagami i tak nikt nie będzie chciał grać . Malitek poprostu , nie wiem czemu zresetowałeś ranikng itp . To były wtedy , kiedy byłem akurat na wakacjach . Poprostu wtedy nikt się nie skarżył na lagi bo ich nigdy nie było . A po resecie rankingu i pewnie nie tylko tego . Serwer zaczyna nawalać z powodu jednej , dwóch osoby z interpem 0.1 , myślę , że powinieneś wprowadzić interp 0.01 , a kto takiego nie ma poprostu ma kicka z serwera automatycznie.
gram na takim serwerze gdzie jest plugin dzialajacy tak:
wchodze -> mam do wybory interp 0.01 ~ 0.05 -> jesli biegne po mapie i nie wybiore interpu to w say'u pisze "gracz Blue ma niewłasciwy interp [0.1]" i to jest dobre :)
_________________ "nieważne, zeby byc lepszym od innych, ale lepszym od siebie z dnia poprzedniego"
Problem wystepowania lagow po resecie moze byc spowodowany bledem pluginow jesli sie ktoryc spartoli badz ich nadmiarem.Mozliwa jest takze opcja przeciazenia przez nie usuwanie logow z serwera co jest wazne bo sie robi jeden wielki smietnik ale to raczej nic nie pomaga xd
Czy choke albo loss na serwerze jest wieksze niz zero i zwieksza sie badz utrzymuje?
Ostatnio zmieniony przez TrollFace 2010-08-27, 08:45, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 3 razy Wiek: 19 Dołączył: 19 Sie 2009 Posty: 202 Skąd: mam wiedzieć ?
Wysłany: 2010-08-29, 11:27
Proponuję wgranie pluginu na wybieranie interpu z zakresu 0.01~0.05, a dodatkowo zaopatrzyć serwer w wymuszane rete i updarate, gdyż to również może go obciążać. Kiedyś gdy grałem na innej serwerowni, również na serwerze TP występowały znaczne lagi w momencie kiedy zwykły gracz, próbował wejść na serwer mimo to iż został tylko 1 slot zarezerwowany dla admina lub osoby która go wykupiła. Wątpię żeby ta ostatnia sprawa miała znaczenie, ale na każdy aspekt można zwrócić uwagę.
_________________ "Jeśli życie to dziwka , to kim jest dziwka w życiu?"
Daj MALUTKI plusik ;)
Niech Malitek odpisze co z tym robi , czy wogóle coś z tym zrobi i czy możemy jakoś pomóc, bo jeżeli chodzi o te ss-y to poprostu czasami wielki lag wywołany jest kolesiem który na interpie 0.1 zabije kogos ...
Skad: Warszawa